Afaceri RomaniaVremea in Baia Mare
Atractii turistice in zona
   Baia Mare, Maramures


Nunti, restaurante
   Baia Mare, Maramures


toate domeniile in ordine alfabetica | domenii active
Idei, informatii si sfaturi utile

La ce trebuie sa fii atent ca sa nu pierzi bani cand faci un depozit bancar

Dobanzile oferite de banci pentru depozite la termen scad de la o luna la alta, iar sumele mici economisite pe perioade scurte ajung sa nu mai merite efortul depunerii lor la o institutie bancara. Portalul financiar finzoom.ro prezinta insa cateva reguli simpli care te pot ajuta sa nu pleci de la banca cu mai putini bani decat ai depus.

Regula numarul 1: Asigura-te inca de la inceput ca vei pastra banii in depozit pana la scadenta

Desfiintarea acestuia inainte de scadenta si retragerea banilor vor insemna, cu siguranta, o pierdere pentru client deoarece acesta va primi dobanda de cont curent (care nu depaseste 0,5% pe an, fiind chiar 0% in cazul multor banci) in locul dobanzii oferite pentru depozit va plati (daca exista) comisioanele pentru deschiderea, administrarea si inchiderea contului curent si va suporta totodata si comisionul pentru retragerea de numerar, arata specialistii finzoom.ro.

Regula numarul 2: Fii atent la toate comisioanele percepute de banca!

- comision pentru deschiderea contului (este un comision mai rar intalnit in aceasta perioada)
- comision pentru administrarea contului (de obicei, este perceput sub forma unei sume fixe). Acest comision poate fi evitat daca banii sunt depusi la o banca unde clientul are deja un cont deschis si pentru care oricum plateste acest comision (ex: contul de salariu). - comision pentru retragerea de numerar. Acest comision ar trebui tratat cu cea mai mare atentie deoarece se aplica intregii sume retrase (suma depusa plus sumele obtinute din dobanda) si este, in medie, 0,5% din suma retrasa. - comision pentru inchiderea contului (un alt comision intalnit mai rar).

Regula numarul 3: Alege o banca care nu percepe comision de retragere a numerarului in ziua scadentei numerar pentru sumele retrase din depozit

Jumatate dintre bancile din tara noastra aleg sa nu comisioneze in ziua scadentei sumele retrase din depozitele cu termene mai mari de o luna.

Regula numarul 4: Nu uita ca depozitele de pana la 100.000 de euro sunt garantate

Depozitele cu sume mai mici de 100.000 de euro (sau echivalent) sunt garantate. Acest lucru inseamna ca nu este nevoie sa alegem o banca mare (avand in vedere faptul ca, cele mai mari banci din Romania, percep comisionul pentru retragerea de numerar indiferent de momentul retragerii banilor) pentru a ne asigura ca banii depusi vor fi in siguranta.
Google
 

Link-uri parteneri

Afisare pe judete