Afaceri Romania



Vremea in Baia Mare
Atractii turistice in zona
   Baia Mare, Maramures


Nunti, restaurante
   Baia Mare, Maramures


toate domeniile in ordine alfabetica | domenii active
Idei, informatii si sfaturi utile

Cum sa cureti corect un laptop

Ca orice alt aparat laptopul trebuie si el intretinut cu cat mai multa grija, iar aceasta implica o curatare meticuloasa a lui cel putin o data la cateva luni. Desi o sa ti se para complicat la inceput este un pas necesar daca vrei sa nu ai probleme cu notebook-ul tau.

Invata, asadar, cum sa cureti corect un laptop!

Cum sa cureti laptopul in cativa pasi

1. In primul rand, trebuie sa opresti laptopul complet si sa scoti cablul de alimentare si orice USB din el. De asemenea, ar fi recomandat sa scoti si bateria din spatele laptopului, pentru a reduce riscul scurtcircuitarii sau al avariilor de orice tip.

2. Pentru a curata tastatura, foloseste un spray cu aer comprimat cu care poti indeparta praful si resturile de sub si dintre taste. Apoi, ai nevoie de o perie micuta pentru praf cu efect antistatic, pentru a curata si ultimele urme de mizerie.

3. Daca laptopul tau arata in continuare cam murdar, foloseste o carpa din bumbac cu putina solutie de curatare. Atentie! Ea nu trebuie sa fie imbibata cu lichid, ci doar putin umeda. Poti sterge tastele si spatiul dintre ele, dar si carcasa.

4. Pentru ecran, fie folosesti un lichid de curatare pentru LCD-uri si monitoare, fie iti faci singura o solutie homemade. Amesteca parti egale de apa distilata si otet alb si esti gata sa iti faci laptopul ca nou. Nu aplica solutia direct pe ecran, ci umezeste usor o carpa moale si foloseste-o pe aceasta pentru a curata monitorul. 

5. Intoarce laptopul cu fata in jos si cauta orificiile de ventilatie de pe partea laterala. Vezi daca poti desface panoul din apropierea acestora, pentru a ajunge la ventilator si a-l curata. Este posibil, insa, sa nu ai acces direct la acesta si sa fie nevoie sa duci laptopul la un specialist. Daca ai reusit sa ajungi la ventilator, foloseste aer comprimat din nou pentru a scoate praful din aceasta componenta. De preferat ar fi sa faci acest lucru pe balcon sau undeva in aer liber, pentru ca poate sa iasa multa mizerie. Nu folosi decat jeturi de aer scurte, deoarece componentele din interiorul laptopului sunt foarte fragile.

6. Dupa ce ai terminat cu ventilatorul, va trebui sa te ocupi si de curatarea porturilor de USB. Foloseste carpa de bumbac (sau betisoare pentru urechi), insa fara a o mai da cu solutie de curatare, de data aceasta. Dupa aceea, finiseaza cu ajutorul sprayului cu aer comprimat cu aceeasi grija ca inainte.

7. Pune panoul la loc si laptopul tau e ca si nou.

Atentie! Nu folosi niciodata produse de curatare care contin amoniac si servetele de hartie si nu aplica niciodata lichidul de curatare direct pe aparat.

Curatarea laptopului este o necesitate, avand in vedere ca, vrem, nu vrem, il expunem la praf si, uneori, punem degetele lipicioase pe el.




Google
 

Link-uri parteneri

Afisare pe judete