Afaceri RomaniaVremea in Baia Mare
Atractii turistice in zona
   Baia Mare, Maramures


Nunti, restaurante
   Baia Mare, Maramures


toate domeniile in ordine alfabetica | domenii active
Idei, informatii si sfaturi utile

Cum sa ne ferim de accidentele casnice

Fiecare dintre noi a suferit macar o data in viata, un accident casnic. Fie ne-am intepat intr-un ac sau foarfeca, fie ne-am taiat la deget cu cutitul sau ne-am ars la mana atingand din greseala fierul de calcat incins. Iata cateva reguli de protectie pe care este bine sa le respectam pentru siguranta noastra si a familiei noastre.

Protejeaza cutitele

Depoziteaza cutitele intr-un suport sigur, din lemn sau plastic, astfel incat lama acestora sa nu poata fi atinsa. Daca ai ocazia, evita sa folosesti cutite foarte mari si opteaza pentru aparate de maruntit electrice. Sunt mult mai sigure.

Atentie la fierul de calcat incins

Dupa ce calci rufe, nu lasa fierul pe masa de calcat. Scoate-l din priza si aseaza-l intr-un loc sigur, in care stii ca nu umbla nimeni. Nu-l lasa pe jos pentru ca s-ar putrea sa te impiedici de el sau de firul lui.

Tine intr-un loc sigur acele si foarfeca

Obiectele ascutite precum acele, andrelele, croseta sau foarfeca trebuie tinute intr-o trusa speciala de cusut. Aceasta poate fi o cutie cu capac sau o borseta care se inchide cu fermoar.

Acopera prizele

Pentru a-i proteja pe cei mici, care sunt uneori tentati sa bage degetele in priza, acopera prizele cu dispozitive de siguranta, din plastic. Acestea se gasesc in hypermarket-uri la raionul de scule si unelte.

Curata pardoseala cu atentie

Daca in bucatarie, baie si balcon ai gresie, trebuie sa fii foarte atent atunca cand speli pe jos. Pardoseala umeda poate fi foaret alunecoasa. De asemenea, daca pe jos s-au format pete ce provind de la lichide scurse, curata-le imediat!. Astfel, eviti riscul de a aluneca.

Foloseste cu grija spatiile de depozitare

In cazul in care ai copii mici, securizeaza bucataria si camara. Monteaza incuietori de siguranta pentru dulapuri, sertare, frigider sau cuptor. Atentie sporita la cat de incarcate sunt rafturile. Din cauza greutatii acestea pot ceda sau incarcatura lor (cutii, borcane de sticla, recipiente de tot felul) iti poate cadea in cap.


Cuvinte cheie: bucatarie | accidente casnice |


Google
 

Link-uri parteneri

Afisare pe judete